Skip to content
0184-652626 administratie@johdegroot.nl Planning direct: 06-29534059 | Containerplanning 0184-641725

De kracht van een familiebedrijf

De huidige organisatie van Joh. de Groot & Zn. BV bestaat inmiddels uit de derde generatie aandeelhouders van de familie De Groot. Drie mannelijke en een vrouwelijke telg zijn werkzaam in het bedrijf.

Het gedegen en betrouwbare transportbedrijf vindt zijn oorsprong in 1928, als Johannis de Groot begint als bode en expediteur, met fouragehandel als voornaamste activiteit.

In 1942 vermeldt de balans een aardig winstsaldo van 2.235 gulden. Tijdens de oorlog wist hij zijn Chevrolet op de weg te houden door hout of turf als brandstof te gebruiken. Tot aan de jaren vijftig was De Groot ook actief als loonbedrijf totdat de boeren zelf een tractor aan konden schaffen en deze activiteit afgebouwd werd. Naarmate het werkgebied uitbreidde, groeide het bedrijf tot een volwaardig transportbedrijf. De (schoon)zonen van de oprichter: Arie de Groot, Arie de Groot, Johan de Groot (Jzn) en Piet Bood namen vervolgens het bedrijf over om het na decennia succesvol geleid te hebben, over te dragen aan de derde generatie.

Gerelateerd aan het transport in betonnen bouwmaterialen ontstond tevens een handel in sierbestratingen. Op een afzonderlijke locatie in Giessenburg.

Foto’s uit het verleden:

Back To Top